GIN SUL @ CLUBE FERROVIARIO 10/06/2015

Right now there are so many gins available in the market, that sometimes we have no clue about which one is good and which one is not! ...

Right now there are so many gins available in the market, that sometimes we have no clue about which one is good and which one is not!
In the 10th of June I was invited by Agência Criativa to a "Gin taste" of Gin Sul and I had the excellent opportunity to get to know it's creator and to listen in person how everything did start and how this delicious gin is produced.
This is the only gin distilled in Hamburg and produced with a lot of passion in Altonaer Spirituosen Manufaktur. However, its origins are almost 3,000 km far away, they are at Vincentian cost, in the southeast of Portugal.

Actualmente, existem diversas marcas de gin no Mercado e por vezes, não fazemos ideia de quais são de qualidade e quais não são!
No dia 10 de Junho fui convidada pela Agência Criativa para uma prova do Gin Sul e tive a excelente oportunidade de conhecer o seu criador e ouvir, pessoalmente, como tudo começou e de descobrir como é que este delicioso gin é produzido.
Este gin é o único gin destilado em Hamburgo e produzido com imenso amor na Altonaer Spirituosen Manufaktur. No entanto, as suas origens encontram-se a quase 3,000 km de distância, na costa Vicentina, no sudeste de Portugal.


This Gin represents “saudade” which means in Portuguese: nostalgia.

Este Gin representa a Saudade.
Saudades, só portuguesesConseguem senti-las bem.Porque têm essa palavrapara dizer que as têm- Fernando Pessoa


Stephan Garbe, Gin Sul’s creator fell in love with Odeceixe, a small Portuguese town nearby Sagres and he always returned there every time he could. As he couldn’t get over the nostalgia for this place, his family bought a house there. In this house there is a lemon tree that took part in the begging of the Gin Sul. A big part of the gin’s ingredients are picked in this little town, for instance Esteva.
Stephan couldn’t be more grateful for being working in what he always dreamed of. He enjoys it so much that for him, it doesn’t seem like a “work”.


Stephan Garbe, o criador do Gin Sul rendeu-se aos encantos de Odeceixe, uma pequena cidade nos arredores de Sagres, onde sempre regressou assim que lhe era possível. As saudades por Odeceixe eram tantas, que Stephan e a sua família decidiram comprar uma casa na cidade. E nessa casa, um velho limoeiro ditou o começo da história e de um novo capítulo da vida de Garbe. Grande parte dos ingredientes do Gin Sul são colhidos em Odeceixe, por exemplo a Esteva.

Stephan não podia estar mais grato por estar a trabalhar no que sempre sonhou em fazer. Ama tanto o que faz, que nem o intitula por “trabalho”.



HOW TO MAKE YOUR GIN DO SUL





Kisses,
Em


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